7 gode grunde til at følge et styrketræningsprogram 

Er du ny til træningsverdenen, så har du sikkert hørt begreber som dedikation, kontinuitet og program. Et program er en handlingsplan, der er udformet med henblik på at nå et bestemt mål, og når det gælder styrketræning, er målet enkelt: at blive stærkere. Læs mere om styrketræning for begyndere her.

Der findes alle mulige programmer, men de har alle én ting til fælles – hvis du vil se resultater, skal du være konsekvent. Det betyder, at du skal følge dit program dag ud og dag ind, selv når du ikke har lyst til det. Stol på os, det er det hele værd.

Her er 7 gode grunde til at følge et styrketræningsprogram:

1. Du bliver stærkere

Dette kan virke indlysende, men det er værd at nævne, fordi det er hele pointen med styrketræning. Når du løfter vægte regelmæssigt, tilpasser dine muskler sig og bliver stærkere, så du kan løfte mere vægt og præstere bedre.

2. Du vil forbedre din knoglesundhed

Efterhånden som vi bliver ældre, har vores knogler en tendens til at blive svagere og mere skrøbelige. Styrketræning kan være med til at vende denne proces ved at øge knogletætheden og forbedre vores skeleters generelle sundhed.

3. Du mindsker din risiko for skader

Stærke muskler beskytter vores led og hjælper os med at undgå skader. Ved at følge et styrketræningsprogram er du mindre tilbøjelig til at lide af almindelige skader som forstuvninger og forstrækninger.

4. Du vil øge dit stofskifte

Når du træner, forbrænder din krop kalorier både under og efter din træning. Styrketræning er særlig effektiv til at øge dit stofskifte, så du fortsætter med at forbrænde kalorier længe efter, at du har forladt i fitnesscentret.

5. Du vil forbedre din kropsholdning

En dårlig kropsholdning kan føre til alle mulige problemer, herunder rygsmerter, hovedpine og endda ledproblemer. Styrketræning hjælper med at korrigere kropsholdning ved at styrke de muskler, der støtter vores rygsøjle og led.

6. Du vil se bedre ud

Vi ønsker alle at se bedst muligt ud, og styrketræning kan hjælpe os med at nå det mål. Ved at opbygge muskler og reducere kropsfedt kan vi skabe et slankere og mere tonet udseende.

7. Du vil føle dig bedre tilpas

Du vil ikke kun se bedre ud, når du følger et styrketræningsprogram, du vil også få det bedre. Motion frigiver endorfiner, som har humørfremmende egenskaber, der kan være med til at reducere stress og angst. Desuden, den øgede selvtillid, der følger med at se godt ud og føle sig godt tilpas, kan gøre underværker for dit mentale velbefindende.

Så der har du syv gode grunde til at begynde at følge et styrketræningsprogram i dag. Hvis du har brug for hjælp til at komme i gang, vil vores personlige trænere mere end gerne udforme et program specielt til dig og dine mål. Kontakt os i dag for at komme i gang!