Alt, hvad du behøver at vide om VM i fodbold i Qatar

FIFA World Cup er den største sportsbegivenhed i verden, og den bliver kun større og større. I 2022 vil VM blive afholdt i Qatar, hvilket gør det til første gang, at turneringen afholdes i Mellemøsten. Her er alt, hvad du behøver at vide om det kommende VM i Qatar.

Hvornår er det?

VM i fodbold i 2022 er planlagt til at finde sted fra den 21. november til den 18. december. På grund af bekymringer om varmen i Qatar (mere om det senere) er der dog en mulighed for, at turneringen bliver flyttet til vintermånederne. En meddelelse forventes snart at blive offentliggjort

Hvor finder den sted?

Alle kampene vil blive spillet på stadioner i hele Qatar, med de fleste af dem koncentreret i og omkring hovedstaden Doha.

Hvor mange hold spiller?

Som sædvanlig deltager 32 landshold i VM. Der er dog en mulighed for, at dette antal kan udvides til 48 til 2026-udgaven af turneringen.

Hvem er vært for det?

Qatar blev valgt som værtsland tilbage i 2010 og slog dermed bud fra Australien, Japan, Sydkorea og USA. Det bliver første gang, at Qatar er vært for en stor international sportsbegivenhed.

Hvorfor er det kontroversielt?

Der er et par grunde til, at Qatars værtskab af VM har været kontroversielt. For det første har der været beskyldninger om korruption i forbindelse med Qatars bud på turneringen. For det andet har menneskerettighedsgrupper kritiseret Qatar for dets behandling af vandrende arbejdstagere, som udgør en stor del af befolkningen. Endelig er der bekymringer om, hvorvidt Qatar har tilstrækkelig infrastruktur til at være vært for en så stor begivenhed. Kun tiden vil vise, om disse bekymringer er berettigede eller ej.

VM i fodbold 2022 er lige rundt om hjørnet, og det lover at blive en af de største og mest kontroversielle turneringer hidtil. Med så meget på spil vil alle øjne være rettet mod Qatar for at se, om landet kan levere en vellykket VM-oplevelse for alle involverede parter.

Få de seneste VM-nyheder på fannews.dk.