De 3 mest prestigefyldte filmpriser i verden

Der er mange filmpriser derude. Faktisk så mange, at det kan være svært at holde styr på dem alle. Men ikke alle priser er lige gode. Nogle er mere eftertragtede end andre, og at vinde en kan virkelig være med til at øge en films profil. Så hvilke priser er de mest prestigefyldte? Her er tre af de mest anerkendte priser i filmverdenen.

Academy Awards

Academy Awards, der almindeligvis kaldes Oscar-uddelingen, er måske den mest kendte filmpris i verden. De uddeles hvert år af Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) for at anerkende fremragende filmiske præstationer. Oscars anses generelt for at være den højeste ære, som en film kan modtage, og at vinde en Oscar kan virkelig være med til at øge en films synlighed og indtjening ved billetlugerne.

Golden Globe Awards

Golden Globe Awards uddeles hvert år af Hollywood Foreign Press Association (HFPA) for at anerkende fremragende film- og tv-præstationer. Ligesom Oscar-uddelingen anses Golden Globes i vid udstrækning for at være en prestigefyldt ære, og det kan virkelig være med til at øge en films profil at vinde en Golden Globes-uddeling. I de seneste år er Golden Globes blevet næsten lige så kendt som Oscar-uddelingen, bl.a. takket være den årlige tv-ceremoni.

Filmfestivalen i Cannes

Selv om det teknisk set ikke er en pris, er det at blive udvalgt til at blive vist på filmfestivalen i Cannes stadig en af de højeste æresbevisninger, som en film kan modtage. Festivalen afholdes hvert år i Cannes, Frankrig, og nogle af de største navne i Hollywood deltager i festivalen. At blive udvalgt til at blive vist i Cannes kan virkelig være med til at øge en films synlighed og opmærksomhed, også selv om den ikke ender med at tage hjem med nogen priser.

Der findes mange forskellige filmpriser, men de har ikke alle samme vægt. Nogle priser er mere prestigefyldte end andre, og at vinde en kan virkelig være med til at øge en films profil. De tre mest prestigefyldte filmpriser i verden er The Academy Awards (almindeligvis kaldet Oscars), Golden Globe Awards og at blive udvalgt til at blive vist på filmfestivalen i Cannes.

Læs mere om film, tv, teater og musik på www.kulturriget.dk