Sådan foregår en Botoxbehandling

Behandling med Botox i panden er blevet populær til at fjerne rynker og udglatte huden. Botox er egentlig et protein, som produceres af en særlig bakterie. Dette stof kan fremstilles under kontrollerede, medicinske forhold, hvor sikkerheden er i top, så stoffet kan benyttes til at blive sprøjtet ind under huden i skønhedsbehandlingen.

En af stoffets mange anvendelser er således behandlinger for at give huden sit ungdommelige udseende tilbage. Traditionelt blev Botox dog brugt i forbindelse med behandling af blandt andet ufrivillige muskelsammentrækninger. Når musklerne i eksempelvis ansigtet begynder at slappe, kan de ikke udføre de bevægelser, som skaber rynker i ansigtet.

Dette gør, at huden bliver mere glat og kommer til at se mere ungdommelig og afslappet ud. Behandlinger med Botox skal typisk udføres igen efter et lille halvt år, da effekten aftager med tiden.

En behandling med Botox er i princippet helt ufarlig, hvis den udføres efter de medicinske og lægelige forskrifter. Det bør altid være trænet, lægefagligt personale, der udfører behandlingen. Dette er ikke noget, du må udføre selv derhjemme!

Afhængigt af hvor stort et område, der skal behandles, tager behandlingen helt ned til kun 10 sekunder. Før behandlingen skal du dog have en konsultation med lægen eller behandleren.

De mest gængse bivirkninger af behandlingen med Botox er typisk hovedpine samt lidt ubehag omkring området, der er blevet behandlet.

Hvor kan du blive behandlet med Botox i dag?

Langt de fleste større danske byer har en eller flere skønhedsklinikker, hvor du kan blive behandlet. Enten kan du finde den rette klinik for dig ved omtale og anbefalinger i dit netværk, eller også kan du søge på internettet efter en klinik nær dig.

Alene i København er der mange skønhedsklinikker spredt over hele byen, hvor du kan blive behandlet med Botox. For langt de fleste mennesker starter behandlingen således med, at du finder en klinik på internettet. Du kan altid danne dig et indtryk af klinikken ved at læse forskellige anmeldelser om den på internettet.

Mange klinikker tilbyder en gratis første konsultation, hvor du sammen med lægen afklarer, om behandling med Botox er noget for dig. For nogle mennesker vil det være det rigtige valg, for andre ville det ikke. 

Når dette er sagt, så har stoffet hjulpet rigtig mange mennesker til at få mere stram hud og et mere ungdommeligt udseende. Men i sidste ende er det selvfølgelig op til dig, om du ønsker at gå videre med skønhedsbehandling med Botox eller lignende stoffer.