De 3 bedste pastaopskrifter til en nem aftensmad

Pasta er en fast bestanddel i mange husholdninger, fordi det er billigt, nemt at lave og kan være meget alsidigt. Det er også et mættende måltid, der kan laves på relativt kort tid. Hvis du er på udkig efter nogle nye pastaopskrifter at prøve, er her tre af de bedste.

1. Spaghetti med tomatsauce

Dette er en klassisk pastaret, der er elsket af folk i alle aldre. Den er meget nem at lave og kræver kun få ingredienser, som du sikkert allerede har i dit spisekammer. Alt du skal bruge er spaghetti, tomatsauce, olivenolie, hvidløg, salt og peber.

For at lave denne ret skal du starte med at koge spaghettien i en gryde med vand i overensstemmelse med pakkens anvisninger. Mens spaghettien koger, varmes tomatsovsen op i en gryde på komfuret. Når saucen er opvarmet, tilsættes hvidløg og olivenolie. Lad det simre i et par minutter.

Når spaghettien er kogt, drænes den og kommes i gryden med tomatsaucen. Bland det hele sammen, og smag til med salt og peber. Servér evt. med lidt revet ost på toppen.

2. Cremet kylling Alfredo

Kylling Alfredo er en anden populær pastaret, som er ret nem at lave. Ingredienserne du skal bruge er spaghetti, kyllingebryst, fløde, parmesanost, hvidløg, smør, salt og sort peber.

Start med at koge spaghettien efter pakkens anvisninger. Mens pastaen koger, krydres kyllingebrysterne med lidt salt og sort peber, og de steges på en pande på komfuret, til de er gennemstegte. Når de er gennemstegt, skæres de i mundrette stykker.

Smelt smør på samme pande som kyllingebrysterne ved svag varme, og tilsæt hvidløg i den. Lad det koge i ca. et minut, og tilsæt derefter fløden. Øg varmen til medium, og kog, indtil det begynder at simre. Tilsæt parmesanosten, og fortsæt med at røre rundt, indtil den er smeltet helt i flødesovsen.

Kom kylling og kogt pasta i gryden med flødesovsen, og bland det hele sammen, indtil det er jævnt dækket. Smag evt. til med yderligere salt og sort peber, og server straks.

3. One Pot Macaroni and Cheese

Macaroni og ost er altid et godt valg, når du ønsker en nem comfort food-middag. Denne opskrift kræver kun seks ingredienser: makaroninudler, smør, mel, mælk, cheddarost og salt.

For at lave denne ret skal du starte med at koge vand i en gryde til makaroninudlerne i henhold til pakkens anvisninger. Mens de koger, smeltes noget smør i en anden gryde ved svag varme. Når det er smeltet, piskes melet i, indtil det er blandet. Langsomt hældes mælk i melblandingen, mens der piskes konstant, indtil den er glat. Når det koger, sænkes varmen tilbage til lav varme, tilsæt cheddarost, og fortsæt med at røre, indtil den er helt smeltet. Tilsæt salt efter smag. Til sidst drænes nudlerne, når de er færdige med at koge, og tilsættes i gryden med ostesovs. Rør det hele sammen og server straks. God fornøjelse!

Disse tre pastaopskrifter er alle nemme nok til at lave på en hverdagsaften, men stadig velsmagende nok til, at din familie vil elske dem også! Uanset om du er på udkig efter noget klassisk som spaghetti med tomatsauce eller noget mere overbærende som cremet kylling Alfredo, er der helt sikkert en opskrift her for dig! Og hvis du vil have en endnu nemmere aftensmad, der kun kræver én gryde, så skal du huske at prøve opskriften på one pot macaroni and cheese!

Find flere opskrifter på www.gastrokemi.dk