Dette vidste du ikke om dit internet

Hvis man bor i Danmark og ikke har internet, er det nok nogen der vil kigge underligt på personen. Internettet blive brugt til dagligt af mange hundrede tusinde, både til professionel og privat brug. Internettet er også et bekvemt og nogle gange nødvendigt middel at bruge, men der er også en bagside, som mange ikke kender til eller glemmer. Læs mere her. 

Internettet er fantastisk på mange måder. Det åbner op for en masse muligheder både i det private og det erhvervsmæssige liv. Som virksomhed er det svært at være uden internet, også som en lille selvstændig virksomhed. Men også som privat kan det være svært at nyde en fredag aften uden adgang til blandt andet streaming-tjenester, så man kan se en god film til popcornene.  

Hvor tryg kan man være online? 

Mange ved at det er nødvendigt med stærke adgangskoder når man begiver sig rundt på internettet. De fleste computere har også et godt antivirusprogram, men det er desværre ikke altid nok for at sikre dig bedst potentielle digitale angreb. Når man bruger internettet, kan ondsindede potentielt spore din IP-adresse og finde din placering. MiniP anbefaler for eksempel at bruge en VPN for at komme uden om dette problem.  

En VPN er ikke kun godt for at sikre dig mod potentielle hackere, det kan også komme dig til gavn når du sidder en weekend sammen med familien og ikke kan finde en god film på streaming-tjenesten. Det smarte ved VPN er, at den skjuler dit netværks geografiske placering, hvilket betyder at der åbner sig flere muligheder for at se film og serier, som ellers ville være begrænset il bestemte lande. 

Hvad du troede man ikke kunne finde 

Hvis du har begivet dig rundt på hjemmeside på en privat browser og søgt på ting fra din arbejdscomputer og tænkte at ingen ville kunne se hvad du har haft gang i, så kan du have taget fejl. Det er nemlig rigtigt at en privat browser skjuler din historik, så andre brugere af computeren ikke vil kunne se hvad du har lave, men man vil stadig kunne finde frem til det fra arbejdsnetværket.  

Internettet er et spøjst sted. Det åbner op for mange muligheder, men man kan med fordel læse mere om sikkerhed og hvordan internettet fungerer på minip.dk.