Sådan sparer du penge til din privatøkonomi

Der er mange måder hvorpå man kan spare penge og således skabe overskud til andre og mere givende ting i hverdagen. Med hus og børn eller som udeboende studerende, er der generelt mange udgifter man skal holde styr på for at få hverdagen til at løbe rundt. Udgifter som ikke altid er nemme at få betalt hvis pengene er små. Vi har derfor samlet en række tips til hvordan du kan få mest muligt ud af din indkomst. 

Sidder du allerede nu med en større gæld og frygter ikke at kunne betale næste måneds udgifter? – måske har du allerede overvejet et sms lån hos hurtig udbetaling. Et lån kan være nødvendigt hvis tingene virkelig brænder på, men der medfølger renter, og i den lange ende er det ikke altid at det kan svare sig. Start derfor med at implementere disse tiltag, og derefter kan du så gå hen og overveje om et lån bliver nødvendigt. 

Læg et budget 

Det første og vigtigste step for at kunne gøre en månedlig besparelse er at lægge et budget. På den måde skabes et overblik over indtægter og udgifter således at du ved hvor mange penge du har til rådighed når først alle udgifter er betalt. Kan du allerede der se at dine indtægter ikke rækker til dine udgifter, bør du overveje at få flere timer, et nyt job eller i givent fald flytte til en billigere bolig. 

Lav en madplan 

Mad er ofte en af de dyrere poster i budgettet medmindre du udelukkende lever af havregrød og kål. Her er der altså store besparelser at gøre. Sørg for at skrive ned ugentligt hvad du har brug for, og planlæg eventuelt aftensmaden ud fra hvilke varer der er på tilbud. Hermed undgår du at foretage impulskøb som hurtigt kan blive en dyr fornøjelse.  

Spar penge på dine forsikringer 

Hvor ofte tjekker du dine forsikringer? – Flere undersøgelser viser at langt de færreste har styr på hvor meget de betaler til deres forsikringer og hvad de egentlig er dækket ind over. Kontakt dit forsikringsselskab og få styr på disse informationer. Måske har du slet ikke brug for alle dine forsikringer eller du kan finde dem billigere et andet sted? 

Spar på transporten 

Transporten er en dyr udgift, og særligt hvis du ofte tager bilen eller er afhængig af offentlig transport på daglig basis. Tag cyklen, eller undersøg om der ikke tilbydes rabatmuligheder i form af pendlerkort eller andet.