vindue

Sådan vælger du de bedste vinduer

Er det ved at være tid, at husets vinduer skal skiftes ud? Vinduer holder ikke evigt, og efter en årrække kan det være nødvendigt at udskifte de eksisterende. Her ser vi på, hvad du skal være opmærksom på, når du overvejer at få nye vinduer og sende de gamle på pension. 

Der er flere ting, man skal overveje, og god rådgivning er særdeles vigtigt i en situation, hvor man køber en vare, som skal holde i mange år, sandsynligvis årtier. Hos virksomheden Bedst & Billigst sidder dygtige medarbejdere klar til at hjælpe dig med at vælge de helt rigtige vinduer til lige præcis dit hus, lejlighed eller måske sommerhus eller kolonihave. 

Typen af vinduer 

Der findes mange forskellige typer af vinduer, og du skal naturligvis vælge dem, der passer til formålet. Der findes både bondehusvinduer, ovenlysvinduer, skråvinduer, palævinduer, vendevinduer og mange andre slags vinduer. Alle vinduer fås i forskellige størrelser, da ikke alle huse er typehuse, altså huse som er bygget efter den samme skabelon.   

Måske er dit hus i sin tid designet med trævinduer, og så ønsker du måske at også de nye vinduer skal være af træ. Vind og vejr kan være hårdt for træet, så hvis du f.eks. bor meget tæt på havet, hvor bittesmå partikler af saltvand med tiden vil tære på træet, bør du informere leverandøren om dette, så I sammen kan finde et produkt, der passer til netop denne faktor. 

Der er altså flere ting i spil, når husets eller lejlighedens vinduer skal udskiftes, og det kan betale sig at undersøge markedet grundigt, inden du trykker på købsknappen. Der kan trods alt tale om en ret stor udgift, særligt hvis det drejer sig om udskiftning af alle husets vinduer. Med grundig research og god vejledning er du godt på vej.