Et lysere og varmere hjem

Trenden med minimalisme er for alvor over, og nu vil vi gerne have et lysere og et varmere hjem. Men betyder det virkelig, at man skal renovere det hele? Nej, det gør det heldigvis ikke. Man kan faktisk få et lysere og varmere hjem med forholdsvis få greb. Her kan du læse mere om hvordan.

Slip dagslys ind

I løbet af dagen, kan det være en god ide at tilrettelægge for, at man slipper ind så meget dagslys som overhovedet muligt. Dagslys er en vigtig kilde til d-vitamin, og mange føler at det har stor indvirkning på vores humør. Derfor kan man gøre boligen mere trivelig, hvis man sørger for at have rene vinduer, lyse gardiner, der slipper lys ind og lysreflekterende flader som spejl. Det kan gøre, at dagene føles lidt længere, inden man skal tænde for alt lys i huset eller lejligheden.

Men hvad med om aftenen?

Levende varmekilder

De fleste drømmer vel om at have en pejs, der giver både lys og varme hele året indenfor. Det er bare ikke sådan, at alle boliger har anlæg for pejs, og derfor så er det en god ide at kigge på andre løsninger.

Man kan for eksempel med fordel kigge nærmere på en brændeovn, eller måske til og med en lækker biopejs. Fordelen med biopejs er at du slet ikke behøver noget aftræk for at din pejs skal fungere. Du kan med andre ord have en biopejs fritstående i for eksempel din stue, som rummets deciderede midtpunkt. Det giver et moderne, men også hyggeligt præg på din bolig. Der er også bare noget lækkert over at have en levende varmekilde i hjemmet. Det skaber nemlig en helt særlig stemning.

En anden fordel med en biopejs, er også at den brænder rent. En biopejs brænder bio-ethanol, og den hverken soder eller akser, ligesom en almindelig pejs gør. Derfor er en biopejs meget bedre for dit indeklima, og du slipper det besværlige med beskidt sod, røg og aske fra pejsen.

Du får med andre ord alt det hyggelige med en pejs, uden det besværlige, der følger med. Det er et stort plus, når man skal installere en levende varmekilde, for mere lys og varme i ens hjem. Det bidrager nemlig til at bløde op det minimalistiske udtryk, og gøre det hele lidt mere hyggeligt.