Kan man få en grøn have hele året?

Det er selvfølgelig rart med en blomstrende have om foråret og sommeren, der giver mange dejlige timer udenfor, men betyder det, at man ikke kan bruge sin have om efteråret om vinteren? Der findes faktisk muligheder for at indrette en have, der er grøn hele året. Her kan du læse mere om hvordan.

Grønt hele året

Det hele handler om, hvordan du planlægger din have. Det er nemlig muligt at planlægge din have på den måde, at du kan nyde af grønne træer og planter, uanset om termometeret viser minusgrader. Det er rart at være udenfor hele året, man skal bare finde glæden ved hver enkelt sæson. Ved at gøre haven til et rart udeområde også om vinteren, kan bidrage til at man bruger haven mere.

For at indrette med grønne træer, skal man finde de bedste stedsegrønne træer. Så får du nemlig træer ind i din have, der er grønne året rundt, og ikke bare i en begrænset sæson. Det er rart, hvis du gerne vil give din have følelse af liv og velvære, også om vinteren.

Man kan også gøre haven mere hyggelig ved at hænge smukke lanterner og lygter op, og måske også indrette en udepejs eller et bålfad, der kan gøre det lidt rarere at være udenfor om vinteren. Haven kan nemlig være et rart sted at være, også når det ikke er sommer.

Følg havens kalender

Man skal følge havens kalender, hvis man vil have en velfungerende have, som man får ås meget ud af som overhovedet muligt. Find den bedste havekalender, hvis du gerne vil vide, hvornår du skal gøre hvad, for at få den optimale have.

På den måde, kan du udnytte hver sæson til det fulde, og samtidigt også sørge for, at din have er i perfekt stand til at være velfungerende også i den næste sæson. Der er jo ingen hemmelighed, at en god og flot have, der fungerer hele året, kræver meget forberedelse og grundarbejde.

Med stedsegrønne træer og en havekalender, er du godt dækket ind, hvis du gerne vil indrette en have, der er grøn og rar at bruge hele året rundt. Man kan sagtens forlænge havesæsonen med mere end forår og sommer. Efteråret og vinteren, kan også være grønne og byde på andre haveoplevelser.